Translate

vineri, 12 august 2011

Destin III


         Dasa parca masina in fata casei. Un gand ii incoltise in suflet si acum isi infipsese ghearele in creier, cerandu-si materializarea. “ Indiferent ce s-ar intampla, indiferent ce-mi va rezerva viitorul, voi pleca”… striga gandul, batand cu putere la portile inimii. “ Nimic nu poate fi mai rau decat prezentul. Nici chiar moartea.” Dasa cobori din masina cu inima aproape sa-i sparga gratiile pieptului si intra in casa.
         Linistea ce domnea in casa imensa o infricosa. Drumul spre dormitor il parcurse ca o somnambula. Igor nu era acasa. Singurul lucru ce mai amintea de el si de noaptea precedenta era mirosul, inca foarte pregnant, de alcoo
  “  Probabil ca acum isi face plinul de bautura”, isi spuse Dasa cu ironie si dezgust. “ Dar e mai bine asa. O sa am destul timp.” Scoase la repezeala un geamantan mare si arunca in el cateva lucruri mai importante, dosarele clientilor ei si ceva maruntisuri adunate de-a lungul anilor, de fiecare data cand se simtea singura. Se indrepta spre usa, carand geamantul cu greutate, cand auzi zgomotul unei masini ce tocmai oprise in fata casei. “ Fuck!!! Tocmai acum ti-ai gasit sa apari, derbedeule?”, injura ea nervoasa.

Un taxi parca in fata casei si Igor cobori anevoie din el. Dasa ascunse geamantanul si acum privea dezgustata cum  sotul ei se chinuia sa urce cele cateva trepte ce duceau spre intrare, mai mult tarandu-se. Stia ca urmeaza inca o noapte de cosmar, ca de fiecare data cand Igor venea beat, asa ca se duse in bucatarie. Puse de cafea si isi aprinse o tigara. Sotul ei reusise sa intre in casa, intr-un final, si Dasa deduse asta dupa urletele si injuraturile ce se auzeau din ce in ce mai tare si mai clar. Femeia continua sa fumeze cu o aparenta nepasatoare, dar inima i se zbatea in piept ca o pasare intr-o colivie. Igor aparu brusc in usa bucatariei, cu hainele sifonate si abia tinandu-se pe picioare.

-         -Что за чёрт? Dasa se intoarse cu spatele la el, prefacandu-se ca nu il observa, cu toate ca lucrul acesta era practic imposibil dupa felul in care urla Igor.  De ce dracu’ nu raspunzi cand te strig? Urla inca o data barbatul, pornind turbat catre sotia lui, cu pumnul ridicat, pregatit s-o loveasca. Insa bautura ii anulase simtul echilibrului, si dupa primul pas, barbatul masiv se trezi imbratisand podeaua. Dasa se intoarse, scarbita, la auzul bufniturii. Stia ca daca nu va incerca sa-l ajute, el o va bate pana la incostienta. Dar tot din experienta stia ca acelasi lucru se va intampla si daca se va apleca sa-l ridice. Asa ca, de ce sa se oboseasca?
    
Cafeaua era gata. Dasa isi umplu o ceasca si isi mai aprinse o tigara. Se aseza calma pe unul din scaune si urmarea fara pic de interes spectacolul ridicol, pe care il stia pe de rost. Igor facea sfortari inutile sa se ridice de jos, dar trupul lui, prea mare si ingreunat de atata alcool, ii zadarnicea orice incercare.
-        - Esti asa de jalnic si dezgustator… susura Dasa, cu vadit dispret. Barbatul murmura ceva, probabil o injuratura. Ma intreb cum de nu ti-e greata de tine. 

Igor se agata de masa, reusind astfel sa se ridice, anevoie, si cu mult efort reusi sa se tranteasca greoi pe unul din scaune.  Capul ii vuia probabil din cauza bauturii, caci barbatul isi lua capul in maini si statu asa cateva secunde bune. Cand isi mai reveni, arunca o privire infuriata femeii din fata lui.
-         - Taci!...mormai periculos Igor. Taci, curva dracului, sau altfel….
Dasa incepu sa rada ascutit, isteric.
-         - Ha! Ha! Acum sunt curva, nenorocitule? Aveam o viata frumoasa inainte sa apari tu si ma orbesti cu promisiunile tale… Ai distrus totul in mine….De ce nu accepti divortul, daca tot ma crezi o curva?
-         - Niciodata! Puterea cu care Igor spuse acel cuvant o dobori pe Dasa. Semnificatia lui I se infipse in suflet ca un cutit otravit.
-        - Sunt om, in caz ca ai uitat! OM!!!!!! Striga Dasa cu disperare, in timp ce lacrimile incepura sa I se reverse pe obrajii albi. Am obosit sa-ti suport mereu si mereu depravarea, injuraturile si bataile…. Tu nu vezi ca duhnesti a alcool mai ceva ca o distilerie?
-        - Dasa, ai grija… cum… vorb…esti… Igor abia reusea sa articuleze cuvintele. Alcoolul si furia se amestecau intr-un cocktail Molotov. O vena groasa incepu sa-I pulseze la tample.
-       -  Du-te dracului!, suiera Dasa indignata, trecand in viteza pe langa el, in drum spre dormitor. Igor incerca sa o prinda de brat, dar gestul il dezechilibra si trupul lui masiv lua iar contact cu podeaua. O injuratura puternica rasuna in urma femeii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza :)