Translate

joi, 10 martie 2011

ZAMBETE




„Un zambet este adesea esentialul. Esti platit cu un zambet. Esti rasplatit cu un zambet. Esti insufletit de un zambet.” Antoine de Saint – Exupery


Mergand uneori pe strada, mai ales daca sunt bine dispusa (si asta se intampla mai mereu, daca nu ratez cafeaua si tigara de dimineata), ador sa ma uit la oamenii care trec pe langa mine, sa le zambesc si sa astept curioasa reactia.
Dar ce e ciudat e ca de foarte putine ori zambetul meu strengaresc sa fie rasplatit tot cu un zambet... de obicei lumea ba se uita la mine de parca as fi picat de pe alta planeta, ba se incrunta ( paradoxal, nu? ), sau nu ma ia in seama.
Sa fim oare chiar atat de coplesiti de grijile si de nebunia lumii din jur incat nu mai stim sa pretuim magia unui zambet? Un zambet nu costa nimic, dar te imbogateste inimaginabil, spunea o vorba... si asta asa este.
 Eu de fiecare data cand ma simt coplesita sau simt ca cedez, ca nu mai gasesc nici o forta sa merg inainte, zambesc. Chiar daca simt ca mi se rupe sufletul in mine de durere, eu zambesc... si de fiecare data ma simt mai bine. De fiecare data reusesc sa ma ridic in picioare si sa imi continui drumul, chiar daca ma mai clatin inca sub povara greutatilor. 
Un zambet va fi mereu cel mai bun prieten al tau...in orice moment! Asa ca zambeste :) Viata e frumoasa! Daca vrei tu ...
In viata exista mai multe feluri de zambete. Zambete de copil, zambetul unui student, al unei mame care isi strange in brate copilul nou-nascut, zambetul indragostitilor... Fiecare zambet este la fel dar totusi atat de diferit....
Am sa va propun o mica provocare. Va implica o mica lupta cu sine, dar sunt sigura ca voi veti castiga... Ce-ar fi sa zambiti (dar din suflet), in fiecare dimineata, cand va treziti, iar razele soarelui va alinta plapand? Stiu, si eu ador somnul de dimineata, e cel mai dulce... dar nu veti regreta daca incercati.
Ce-ar fi sa zambiti de fiecare data cand ati reusit sa duceti la bun sfarsit un lucru, cat de mic? Ce-ar fi sa zambiti in fiecare seara, inainte sa va puneti la nani, chiar daca in ziua respectiva nu ati reusit tot ceea ce v-ati propus? (si maine e o zi, deci bucurati-va ca totusi ati reusit sa faceti ceva ).  Ce-ar fi sa zambiti unei persoane care va este draga, unui coleg de facultate, de serviciu, profesorului sau sefului?
Si ca sa va ofer un mic ajutor de inceput, am sa va ofer eu cateva zambete.





3 comentarii:

  1. Zâmbeşte ! Zâmbeşte din tot sufletul şi totul o să ţi se pară mai uşor! Asta fac şi eu. Sunt nespus de încântată când văd, că din ce în ce mai multi oameni simt nevoia să zâmbească! Ma bucur că te’ai alăturat şi tu Zâmbăreţilor din România şi sunt convinsă că împreună vom face ca toţi oamenii din Charpatian Garden să zâmbească. Oamenii sunt prea cufundaţi în rutina zilnică pentru a’ţi răspunde cu un zâmbet, important este ca tu să nu renunţi şi mai mult decât atât, trebuie să’i facem să înţeleagă zâmbetul ca pe o lumină ce anunţă dacă inima este acasa.
    O primăvară minunată şi plină de zâmbete vă doresc, ţie şi cititorilor tăi! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti multumesc pentru incurajari si ma bucur cand vad ca inca exista oameni care zambesc si vor sa transforme lumea in ceva mai bun cu ajutorul zambetelor. O primavara superba si plina de impliniri sa ai :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Da este foarte frumos sa zambesti si sa simti ca primesti un zambet inapoi>este minunat> Poate fi un dar pentru ce-l ce il primeste, deoarece are nevoie! Simplu de zis, greu de facut> Atunci cand esti amagit, suparat si toate treburile iti merg prost adu-ti aminte ca CINEVA, de acolo sus vrea sa te vada zambind deoarece esti o faptura a mainilor Lui, si nu vrea sa fii nefericit. Daca tot ai o viata, traieste clipa cu cu clipa cu zambetul pe buze, indiferent de ceea ce simti> Cu ajutorul Domnului poti trece peste orice si mai presus de toate poti face CERUL SA ZAMBEASCA!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta conteaza :)