Translate

miercuri, 8 iunie 2011

Minuni necunoscute...

Planeta pe care locuim nu conteneste sa ne surprinda prin frumusetea ei, prin misterele ei, prin tot ceea descoperim nou despre ea.

Anumite locuri de pe Pamant par, insa, cu totul desprinse dintr-o lume de basm. Am gasit pe net cateva imagini care m-au surprins cu adevarat...intr-un mod placut...


Vaile uscate ale Antarcticii

Vaile uscate ale Antarcticii, cu solul lor arid, se spune ca sunt locurile de pe Pamant cele mai asemanatoare cu peisajele de pe Marte. Aici nu ninge aproape niciodata si, in afara unor rape, ele sunt singurele locuri din Antarctica lipsite de gheata. Terenurile arata de parca ar fi de pe alta planeta. Exista si un lac in permanenta inghetat, gheata fiind groasa de cativa metri. Sub gheata, in apa extrem de sarata, traiesc organisme misterioase, cercetatorii inca analizandu-le.




Insula Socotra - Oceanul Indian

Aceasta insula distruge orice notiune de "normal", "obisnuit" in ceea ce priveste peisajele de pe Pamant. Vei fi tentat fie sa crezi ca ai fost teleportat pe o alta planeta, fie intr-un alt timp. Socotra, care face parte dintr-un grup de patru insule, a fost izolata geografic de continent in ultimile 6 sau 7 milioane de ani.Climatul este aspru, fierbinte si uscat, insa, cu toate astea, aici cresc cele mai minunate plante.Copacii si plantele de pe insula au fost preservate in timpul lungii izolarii geologice, unele specii fiind vechi de peste 20 de milioane de ani.







Rio Tinto - Spania

Uriasele mine deschise de la Rio Tinto au creat un peisaj ireal, aproape lunar. Dezvoltarea minelor nu a distrus doar munti si vai, ci si sate intregi a caror populatie a trebuit sa se mute in orasele construite special in apropierea lor.Numit dupa raul care strabate zona, denumit si el astfel pentru culoarea sa rosiatica, Rio Tinto a devenit un peisaj in interiorul altui peisaj. 


Kliluk, Lacul Patat din Canada

In verile fierbinti, apele Lacului Patat, pozitionat in British Columbia si Washington, se evapora si cristalizeaza mineralele, formand multe cercuri cu rame albe, mici piscine care reflecta continutul mineral al apei in nuante de albastru si verde. Contine una dintre cele mai mari concentratii de minerale. Indienii obisnuiau sa sece aceste mici piscine si sa foloseasca apele si malul pentru calitatile lor vindecatoare. O legenda spune ca odata a existat un armistitiu intr-o batalie pentru a le permite ambelor triburi aflate in razboi sa isi duca ranitii la Lacul Patat, Kliluk.

 Salar de Uyuni - Bolivia

Salar de Uyuni din Bolivia ofera, probabil, unul dintre cele mai spectaculoase peisaje din lume. Este o zona magnifica ce adaposteste cel mai mare desert sarat din lume, vulcani activi, "paduri" de cactusi inalti si gheizere. Locul arata ca un miraj extraterestru, ceva cu totul de pe alta lume.


 Vale de Lua - Brazilia

Vale de Lua, Valea Lunii, este o formatiune contruita de apa in roca, continand piscine naturale. Ea este plasata de-a lungul unui rau ce strabate padurile Cerrado braziliene. Rocile intalnite aici sunt printre cele mai vechi de pe planeta, facute din quartz combinat cu aflorimente de cristale. 



Izvorul Iadului - Japonia

Izvorul Fierbinte si Insangerat este unul dintre cele noua izvoare naturale specataculoase din Beppu, Japonia, denumite si "iaduri" (jigoku) pentru ca sunt destinate mai mult privitului decat imbaiatului. Apele izvorului seamana cu sange din cauza fierului care le coloreaza intr-un rosu desprins parca din filmele de groaza.

 Padurea de Piatra - China

Shilin (Padurea de Piatra in chineza, n.red.) este un exemplu impresionat de topografie carstica. 
Rocile din care este alcatuita sunt facute din calcar. Sunt cunoscute de pe vremea Dinastiei Ming drept "Prima Minune a Lumii".



Valul dintre Arizonasi Utah

O formatiune rosie stancoasa de la granita dintre Arizona si Utah, SUA, "Valul" este alcatuit din dune de nisip pietrificate vechi de 190 de milioane de ani. Aici nu se poate ajunge decat pe jos. 

 

Sunt niste imagini absolut superbe, nu-i asa? 

Un comentariu:

Parerea ta conteaza :)